RESEPI ROJAK BUAH
ROJAK BUAH-BUAHAN
Bahan-bahan:
50gm petis udang
5 gm cili padi
10 gm kacang tumbuk
10 gm gula
5 gm kicap pekat
20 gm timun
20 gm sengkuang
20 gm betik muda
20 gm jambu batu
20 gm nenas
Cara memasak:
Masak petis di dalam air panas dan didihkan.
Campurkan cili padi yang telah dikisar dan sedikit kicap pekat.
Masukkan bahan-bahan lain seperti gula dan kacang tumbuk, biarkan ia mendidih dan pekat.
Kemudian gaulkan buah-buahan yang telah dipotong sebelum dihidang.
ROJAK BUAH-BUAHAN
Bahan-bahan:
50gm petis udang
5 gm cili padi
10 gm kacang tumbuk
10 gm gula
5 gm kicap pekat
20 gm timun
20 gm sengkuang
20 gm betik muda
20 gm jambu batu
20 gm nenas
Cara memasak:
Masak petis di dalam air panas dan didihkan.
Campurkan cili padi yang telah dikisar dan sedikit kicap pekat.
Masukkan bahan-bahan lain seperti gula dan kacang tumbuk, biarkan ia mendidih dan pekat.
Kemudian gaulkan buah-buahan yang telah dipotong sebelum dihidang.
0Awesome Comments!