CAKE KUKUS LIMA LAPIS

CAKE KUKUS LIMA LAPIS




BAHAN:

8 putih telur

1 sudu cream of tartar

120 g gula pasir

2 sudu susu tepung

120 g tepung jagung

120 g margarine,cairkan

1 sudu pewarna coklat

1 sudu pewarna hijau

garam secukupnya


CARA MEMBUAT:

Pukul putih telur bersama cream of tartar dan gula pasir hingga putih dan kaku.

Masukkan susu tepung dan tepung jagung ke dalamnya sambil diayak.

Tuangkan margarine,adun rata.

Bahagi adunan menjadi tiga bahagian. Masing-masing adunan ditambahkan pewarna coklat, pewarna hijau,dan satu bahagian lagi dibiarkan putih.

Panaskan kukusan. Masukan cetakan ke dalam kukusan. Tuangkan satu sudu teh adonan putih,kukus 5 menit.

Tambahkan adunan coklat,kukus kembali 5 menit. Tuangkan adunan hijau,kukus kembali 5 menit. Tambahkan adunan putih,kukus 5 menit. Terakhir tuang adunan coklat,kukus kembali lagi 15 menit agar lebih masak.

Angkat setelah sejuk,baru potong-potong.