Biskut Pandan Coklat


Biskut Pandan Coklat


Bahan A

140gm mentega

60gm gula kastor

¼ sudu kecil perasa pandan

1/8 sudu kecil pewarna hijau

 

Bahan B (diayak bersama)

200gm tepung gandum

¼ sudu kecil soda bikarbonat

1 sudu besar tepung jagung

Secubit garam

 

Bahan C:

20gm coklat urai

20gm badam cincang – panggang

20gm emping jagung – ramas halus

 

Hiasan:

Coklat masakan & coklat hiasan biji kopi.

 

Cara menyediakan:

Pukul bahan (A) sehingga berkrim

Masukkan bahan (B&C), kacau rata sehingga menjadi doh

Griskan acuan tart & ambil 1 camca teh doh, masukkan ke dalam acuan tart

Panaskan dengan avon pada suhu 155c selama 15 minit.

Bila sudah sejuk, hiaskan dengan bahan hiasan.