Puding Lapis Tikar
BAHAN A:
7 gm agar-agar serbuk
70 gm coklat masakan
500ml air
50 gm gula
1/8 sudu kecil Nescafe
70 gm coklat masakan
500ml air
50 gm gula
1/8 sudu kecil Nescafe
BAHAN B:
15 gm agar-agar serbuk
300ml susu cair
250ml air
300 gm gula kastor
3 biji kuning telur
1 sudu kecil esen vanila
1/2 sudu kecil esen lemon
Sedikit pewarna hijau dan kuning
300ml susu cair
250ml air
300 gm gula kastor
3 biji kuning telur
1 sudu kecil esen vanila
1/2 sudu kecil esen lemon
Sedikit pewarna hijau dan kuning
CARA MENYEDIAKAN:
1. Masak bahan A sehingga sebati dan tuangkan ke dalam acuan 7 x 7 inci dan biarkan beku.
2. Potong memanjang kepada 8 bahagian.
3. Masak bahan B sehingga sebati. Susunkan adunan coklat di bawah acuan, dan tuangkan adunan berwarna kuning sedikit.
4.Susun lagi adunan yang berwarna coklat dan ulang sehingga habis.
5. Sejukkan dan biarkan beku sebelum dipotong.
0Awesome Comments!