Jejari Tauhu





Bahan-bahan:
300 gm tauhu lembut - dihancurkan
100 gm isi ayam - dikisar halus
100 gm udang - buang kulit dan kisar halus
3 keping cendawan kering - direndam dan cincang
1/2 batang lobak merah - dicincang
1 sudu besar bawang goreng
2 biji telur
1 sudu besar tepung jagung
Garam dan serbuk lada sulah secukupnya

Untuk Menggoreng:
3 sudu besar tepung jagung
Minyak untuk menggoreng

Cara Menyediakan:
1. Satukan kesemua bahan dan gaul hingga sebati. Alaskan dulang dengan plastik tahan panas dan tuangkan adunan tauhu. Ratakan dan kukus selama 20 minit. Bila sejuk, potong selebar 2 cm.
2. Gaul jejari tauhu dengan tepung jagung kemudian goreng dalam minyak sehingga kuning keemasan. (Jika suka rasa rangup, bancuh tepung jagung dengan sedikit air dan celup jejari tauhu sebelum menggorengnya).