Tauhu Gulung Sos Barbeku
Bahan-bahan:
30gm isi udang (cincang)
30gm isi ayam (cincang)
3 keping kulit tauhu
3gm serbuk Ve-Tsin
2 sudu besar sos HP
2 sudu besar sos A1
2 sudu besar sos tomato
Garam dan gula secukup rasa
Minyak masak secukupnya
Cara memasak:
Gaulkan isi udang, isi ayam, garam, gula dan serbuk Ve-Tsin bersama-sama. Setelah adunan mesra, ketipan untuk seketika
Potong kulit tauhu berukuran 10sm x 10sm dan isikan dengan 1 sudu besar adunan tadi. Gulung kulit tauhu ini
Panaskan minyak dan gorengkan tauhu gulung tadi sehingga masak. Angkat dan toskan minyak
Letakkan tauhu dalam satu bekas. Campurkan sis cili, sos A1, sos tomato dan sos HP kemudian tuangkan ke atas tauhu tadi
Masukkan bekas berisi tauhu tadi ke dalam pengukus dan kukus selama 3 minit
Hidangkan ketika masih panas.
0Awesome Comments!