Tauhu Panggang dan Sos Ketumbar
Bahan-bahan:
1 peket tauhu jepun
100gm air
5gm bawang putih (hiris halus)
20gm cili merah (cincang halus)
20gm bawang besar (cincang halus)
20gm daun ketumbar (cincang halus)
10gm madu
10gm sos cili
10gm sos tomato
Sos Ketumbar:
5 gm jus limau
5gm tomato (hiris halus)
5gm timun (hiris halus)
3gm minyak jagung
3gm garam
Cara memasak:
Satukan cili merah, cili hijau, bawang putih, bawang besar, jus limau, madu sos, sos cili, sos tomato dan daun ketumbar
Kemudian panaskan kuali dengan sedikit air dan masak semua bahan di atas bersama sayur lain buat seketika. Ketepikan
Ambil tauhu dan panggang hingga kekuningan. Ketepikan
Ambil bahan yang telah dimasak tadi dan gaul rata dengan jus limau, garam dan sedikit minyak jagung.
Sedia untuk dinikmati bersama tauhu tadi.
0Awesome Comments!