ASPARAGUS GORENG
Bahan-bahan:
280gm asparagus – dipotong 2cm
3 ekor udang kertas – dibuang kulit
3 ekor sotong – dipotong & dikelar
1/3 biji bawang besar – dipotong
½ biji cili merah – dihiris
1 biji bawang putih- dicincang
3 sudu besar minyak masak
Bahan perisa:
1 sudu besar udang kering – direndam &ditumbuk
1 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil gula pasir
1 sudu kecil kicap masin/cair
1 sudu kecil serbuk lada sulah
Cara memasak:
Panaskan minyak. Masukkan udang dan sotong. Kacau hingga separuh masak
Kemudian buang lebihan minyak dan tumiskan bawang putih hingga naik bau
Masukkan bawang besar, cili merah, asparagus, air dan semua bahan perasa. Kacau hingga sebati
Angkat dan hidang
0Awesome Comments!